23.04.2017 20:39

Rastlinné antibiotiká  

AUDIOUKÁŽKY Z KNIHY

hlas: Andrea Sadloňová
zdroj:

Pridajte vašu nahrávku

audio

CITÁTY Z KNIHY

Dodnes sa antibiotiká získavajú aj z prírodných látok, ktoré sa čiastočne chemickou cestou upravujú.
Dodnes sa antibiotiká získavajú aj z prírodných látok, ktoré sa čiastočne chemickou cestou upravujú. Existuje však aj veľa antibiotík, ktoré sa vyrábajú výlučne synteticky. Východiskovými látkami antibiotík sú produkty látkovej premeny organizmov ako plesne, ktoré pri nízkom dávkovaní obmedzia rast patogénov (bakteriostatické) alebo ich usmrtia (baktericídne) tak, že (bakteriolyticky) spôsobia rozklad ich bunkovej steny. Antibiotiká teda pôsobia na určité bunky smrtiaco, zatiaľ čo zdravé bunky ľudského organizmu síce ovplyvnia, ale natrvalo nezničia.
Andrea Sadloňová
SkryťUkáž Viac

Pridajte váš citát

text

O knihe

Naučte sa využívať prírodné zdroje a liečiť najrôznejšie ochorenia bez chemických liečiv. Veď časté užívanie antibiotík ničí prirodzené kultúry, vytvára rezistenciu na ich liečbu a následné infekcie, pri ktorých napokon už ani antibiotiká nezaberajú. Príroda má svoju ... Ukáž Viac

Naučte sa využívať prírodné zdroje a liečiť najrôznejšie ochorenia bez chemických liečiv. Veď časté užívanie antibiotík ničí prirodzené kultúry, vytvára rezistenciu na ich liečbu a následné infekcie, pri ktorých napokon už ani antibiotiká nezaberajú. Príroda má svoju vlastnú lekárničku – a bez vedľajších účinkov! Zoberte si med, cesnak, citrón, čajovníkový olej, nechtík, či propolis. Tie všetky okrem silných účinkov ponúkajú aj preventívne riešenie na boj proti chorobám. Mnohé z nich sú prospešné, ako zvnútra, tak i zvonku – na rôzne kožné neduhy.
Skúste využívať prírodné antibiotiká, ktoré sú lacnejšie, účinnejšie, šetrnejšie a dostať ich bez predpisu.

Skryť