12.03.2017 20:17

Rozprávky po telefóne  

AUDIOUKÁŽKY Z KNIHY

hlas: Andrea Sadloňová
zdroj:

Pridajte vašu nahrávku

audio

CITÁTY Z KNIHY

Kvetko Neposedko sa raz rozhodol, že zájde do Ríma a dá kráľovi frčku do nosa. Priatelia ho odrádzali a vraveli: — Daj si pozor, to je nebezpečné!
Kvetko Neposedko sa raz rozhodol, že zájde do Ríma a dá kráľovi frčku do nosa. Priatelia ho odrádzali a vraveli: — Daj si pozor, to je nebezpečné! Ak sa kráľ nahnevá, prídeš o nos aj o hlavu! Ale Kvetko sa nedal odradiť.
Andrea Sadloňová
SkryťUkáž Viac

Pridajte váš citát

text

O knihe

Krátke smiešne rozprávky, ktoré obchodný cestujúci po telefóne rozprával svojej dcére. Jedna z najúspešnejších kníh majstra rozprávkara Gianni Rodariho vychádza opäť v pôvodnom preklade Blahoslava Hečka a s ilustráciami Vladimíra Fuku, ktoré sú ešte farebnejšie a živšie ... Ukáž Viac

Krátke smiešne rozprávky, ktoré obchodný cestujúci po telefóne rozprával svojej dcére.
Jedna z najúspešnejších kníh majstra rozprávkara Gianni Rodariho vychádza opäť v pôvodnom preklade Blahoslava Hečka a s ilustráciami Vladimíra Fuku, ktoré sú ešte farebnejšie a živšie ako pred päťdesiatimi rokmi kedy kniha pôvodne vyšla v Československu.
Rozprávky po telefóne nestratili za viac než štyridsať rokov nič zo svojho účinku na predstavivosť detí i dospelých. Rozprávky totiž nemusia byť dlhé ani poučné. Tieto sú, naopak, krátke. Prekvapivé. Zábavné. Zvláštne. Akoby vymodelované z detských myšlienok a podľa detských pravidiel. Sú o múdrych deťoch a smiešnych dospelých. Niekedy trochu preháňajú, len čo je pravda, no ale čo ak niekedy niekde predsa len existoval zmrzlinový palác a čo ak sa dá výťahom doletieť až na Venušu...

Skryť

O Autorovi

Gianni Rodari

Gianni Rodari (1920 - 1980) bol taliansky novinár a spisovateľ, nositeľ prestížnej Ceny Hansa Christiana Andresena, najvyššieho ocenenia na poli detskej literatúry (1970). Jeho najznámejším dielom je klasická kniha Il romanzo di Cipolino (1951).