13.07.2016 14:51

Gril  

AUDIOUKÁŽKY Z KNIHY

0:00
7:20
hlas: Paula Mokrá
zdroj:

Pridajte vašu nahrávku

audio

CITÁTY Z KNIHY

"Príspevkom Jamajky do sveta barbecue je jerk pork, bravčové mäso, ktoré sa pečie na tlejúcom pimentovníkovom dreve, čo je azda najaromatickejšie
"Príspevkom Jamajky do sveta barbecue je jerk pork, bravčové mäso, ktoré sa pečie na tlejúcom pimentovníkovom dreve, čo je azda najaromatickejšie palivo na svete. Jerk pork je charakteristické svojou ochucovacou zmesou - aromatickou, ohnivou pastou z čili paprík habanero, celého nového korenia, mladej cibuľky, čerstvého tymianu a vari tuctu ďalších chuťových prísad. Tradícia si vyžaduje poprepichovaťmäso ostrým predmetom, aby chuťové prísady prenikli dovnútra. Na Jamajke sa jerk pork pripravuje z celého prasiatka; ja ho pripravujem z čerstvého bravčového pliecka s kosťou a kožou, ktoré pred marinovaním a grilovaním motýľkovito narežem a vykostím."
Paula Mokrá
SkryťUkáž Viac

Pridajte váš citát

text

O knihe

Najväčší ilustrovaný sprievodca grilovaním a barbecue pre nadšencov i profesionálov. Nepochybne najzaujímavejšia, najrozsiahlejšia a najpremyslenejšia kniha všetkých čias o grilovaní… je predurčená stať sa základnou príručkou profesionálnych i domácich kuchárov. V publiká... Ukáž Viac

Najväčší ilustrovaný sprievodca grilovaním a barbecue pre nadšencov i profesionálov. Nepochybne najzaujímavejšia, najrozsiahlejšia a najpremyslenejšia kniha všetkých čias o grilovaní… je predurčená stať sa základnou príručkou profesionálnych i domácich kuchárov. V publikácii Gril nájde čitateľ vyše 1 000 farebných fotografií k textom, ktoré názorne krok za krokom predstavujú rôzne techniky grilovania, od prípravy dômyselného trojzónového ohniska cez grilovanie na otočnom ražni až po ukážku grilovacieho náčinia a náradia či správneho napichávania porcií na ražníky. Autor sa venuje každému detailu a jednoducho, zrozumiteľne sprevádza čitateľa zábavným svetom grilovania. Kniha navyše obsahuje 100 receptov – každý recept ilustruje niektorú z techník – ktoré možno zaradiť medzi tie najlepšie a najzaujímavejšie návody na prípravu grilovaných jedál z rôznych druhov mäsa, rýb, hydiny, zeleniny, a dokonca aj sladkých dezertov. Posedenie pri barbecue v dome či v záhrade sa tak stáva neodmysliteľnou spoločenskou udalosťou v kruhu rodiny, priateľov a známych.

Skryť